23 października 2010

Babeczki waniliowo-cynamonowe

Ależ tempo mam dzisiaj z tymi postami ;)


PRZYGOTOWUJEMY:

2 jaja
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
kostkę twarogu (ok. 250g )
1 płaską łyżeczke proszku budyniowego i 1 płaską łyżeczkę SERNIXU
(dzięki temu babeczki nie opadają, to jest skrobia, jezeli ktoś nie używa jej w diecie to babki po prostu urosną... i opadną )
7-8 rozgniecionych tabl. słodzika
kilka kropel aromatu waniliowego
łyżeczkę cynamonu

WYKONANIE:

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane, w drugiej misce zmiksować blenderem reszte składników wraz z żółykami na jednolita mase. Delikatnie połaczyc piane z białek z reszta masy. Wlac do foremki. piec 30 min w 180-200 st.


jednej brakuje, bo... zdjadłam :)

 

1 komentarz:

  1. A ile tych cudeniek wyszło? 6 czy 12 szt z tych proporcji?
    Marzenuś

    OdpowiedzUsuń