PRZYGOTOWUJEMY:
1 woreczek brązowego ryżu
po łyżce groszku konserwowego i marchewki
paczkę mrożonych owoców morza
150-200g piersi z kurczaka
łyżkę ciemnego sosu sojowego
1/4 kostki rosołowej
curry
papryka ostra
WYKONANIE:
Ryż gotujemy połowę czasu podanego na paczce. Zamrożone owoce morza wrzucamy na patelnię, zalewamy szkl. wody i rozpuszczamy kostke rosołową. Polewamy sosem sojowym. Dodajemy groszek i marchew. kroimy pierś i wrzucamy na patelnie. Przykrywamy i dusimy chwilkę. Do połowy ugotowany ryż wrzucamy na patelnie i dolewamy pół szkl. wody, doprawiamy curry i papryką. Dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu. Ja to podzieliłam na dwie porcje. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz