7 listopada 2010

Dukanowe łazanki




Potrzeba:
kawałek mięska, wielkości pięści- albo z piersi, albo szynki chudej, albo oskubane udko
przyprawa do miesa- słodka papryka i ciutke przyprawy do kebaba
garść kapusty kiszonej
3-4 pieczarki 
pieprz ziołowy
odrobinę sosu sojowego
  
 Wykonanie:
Smażymy mięsko i odstawiamy. Pieczarki siekamy i dusimy z odrobiną wody, odrobinę solimy żeby puściły wode. Siekamy trochę kapustę na desce i wrzucamy na patelnie do pieczarek. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem ziołowym (dodajcie dużo pieprzu). Dorzucamy mięsko i podsmażamy chwile mieszając do połączenia. 

SMACZNEGO! 


2 komentarze:

  1. To dopiero pychotka. Jutro pichcę.

    OdpowiedzUsuń
  2. przepis ten przypomniał mi potrawę, którą kiedyś robiłam bardzo często: kluski z kapustą kiszoną i boczkiem na ostro. Bardzo to było dobre.Podałaś wspaniały zamiennik.

    OdpowiedzUsuń